Últimament, són molts els amics que m'han demanat que els expliqui com "netejar l'oli" perquè el sabó que fan aprofitant l'oli usat no sempre els deixa una bona olor a la roba.
Ho he provat de diferents maneres, i la que més m'ha agradat és la que us explico avui:
Posem l'oli en una cassola o perola juntament amb la mateixa quantitat d'aigua. (1:1). Hi abocarem també un bon grapat de sal (unes 2 o 3 cullerades per litre d'oli), la pela de dues o tres llimones, frigola, romaní, eucaliptus,...i ho posarem al foc durant 30 - 45 minuts.
Ho deixarem refredar una mica i ho colarem. És millor repartir-ho en diferents carmanyoles o recipients perquè els hem de deixar un mínim de 6 hores al congelador.
Un cop estigui ben congelat, ja podrem separar l'oli de l'aigua. Veureu que l'oli queda gelatinós i és molt fàcil de treure dels recipients, i en canvi l'aigua haurà quedat a sota, congelada amb tota la "brutícia" que abans duia l'oli.
I ja està, ja podem usar l'oli per fer sabó per a la rentadora, rentaplats,... o guardar-lo en ampolles, pots de vidre,...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada