Avís

dijous, 7 de febrer del 2013

COM NETEJAR L'OLI RECICLAT PER FER SABÓ

Últimament, són molts els amics que m'han demanat que els expliqui com "netejar l'oli" perquè el sabó que fan aprofitant l'oli usat no sempre els deixa una bona olor a la roba.  

Ho he provat de diferents maneres, i la que més m'ha agradat és la que us explico avui:

Posem l'oli en una cassola o perola juntament amb la mateixa quantitat d'aigua. (1:1). Hi abocarem també un bon grapat de sal (unes 2 o 3 cullerades per litre d'oli), la pela de dues o tres llimones, frigola, romaní, eucaliptus,...i ho posarem al foc durant 30 - 45 minuts.




















Ho deixarem refredar una mica i ho colarem. És millor repartir-ho en diferents carmanyoles o recipients perquè els hem de deixar un mínim de 6 hores al congelador.





Un cop estigui ben congelat, ja podrem separar l'oli de l'aigua. Veureu que l'oli queda gelatinós i és molt fàcil de treure dels recipients, i en canvi l'aigua haurà quedat a sota, congelada amb tota la "brutícia" que abans duia l'oli.




I ja està, ja podem usar l'oli per fer sabó per a la rentadora, rentaplats,... o guardar-lo en ampolles, pots de vidre,...