Avís

dijous, 19 de novembre del 2015

Desodorant sòlid de gerani



Ja fa uns dies que vam fer un taller de cosmètica natural amb àloe vera al Centre Cívic de Santa Eugènia, Can Ninetes, gràcies a l'associació GESICP. Mentre preparava tot el material per fer-lo, vaig decidir provar quanta estona estaria per solidificar el desodorant sòlid i veure si era possible fer-lo en el taller i que tots els/les assistents poguessin endur-se'n una mostra. Passades dues hores encara estava ben líquid o sigui que no el vam poder fer, sinó que en vam fer un gelatinós.

Tot seguit us explico com fer el desodorant que em va servir de prova, tot i que no puc concretar el temps de solidificació perquè vaig haver de marxar cap a Can Ninetes.



Ingredients:

  • 60 g d'oli de coco
  • 20 g de mantega de cacau
  • 1 culleradeta d'àloe vera
  • 40 g de bicarbonat
  • 17 g d'argila verda
  • 1 ml d'oli essencial de gerani

Com que és una època que ja fa una mica de fresca, l'oli de coco ja és ben sòlid, per tant, ens caldrà fondre'l al bany maria juntament amb la mantega de cacau. Recordem que els olis MAI han d'arribar a bullir perquè perden moltíssimes de les seves propietats.

Quan ja tenim aquests greixos ben desfets, hi aboquem la culleradeta d'àloe vera, el bicarbonat i l'argila. Ho barregen tot ajudant-nos de la batedora.

Quan ja comença a perdre temperatura, hi afegim l'oli essencial i remenem bé.

Emmotllem la mescla i ho deixem refredar durant unes horetes.

Ara que ja fa uns dies que el faig servir, puc dir que em va molt i molt bé però m'ha quedat una mica tou, o sigui, que la propera vegada hi posaré una mica més de mantega de cacau o fins i tot una mica de cera d'abella.